Janssen Pharmaceutica investeert 21 miljoen euro in campus in Beerse

Archiefbeeld. Foto: Collectie Janssen Pharmaceutica

Janssen Pharmaceutica investeert 21 miljoen euro in campus in Beerse

Print
Beerse -

Janssen Pharmaceutica heeft 21 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe productielijn op de Janssen Campus in Beerse.

Ingenieurs en wetenschappers van Janssen, de Universiteit van Gent en Rutgers University (VS) zijn erin geslaagd een volledig nieuw productieproces te implementeren. “Hierdoor zijn tijdens ontwikkeling substantieel minder grondstoffen nodig, kan de totale doorlooptijd gehalveerd worden en kan de kwaliteit van het product continu kan worden gemeten en opgevolgd”, zegt Dirk De Smaele, wereldwijd hoofd van Small Molecule Pharmaceutical Development bij Janssen.

Janssen wil die continue productietechnologie investeren als standaard voor de toekomst. “We zijn dan ook erg tevreden dat naast de investeringen in Puerto Rico en Italië ook 21 miljoen euro wordt uitgetrokken voor een continue productielijn op de Janssen Campus in Beerse”, zegt Stef Heylen, managing director van Janssen Pharmaceutica. “Daarmee bevestigen we onze zeer belangrijke positie binnen de wereldwijde Johnson & Johnson groep.”

De continue productielijn in Beerse werd intussen uitgebreid getest en in gebruik genomen. Een eerste product werd succesvol geproduceerd en wordt momenteel al gebruikt in een klinische studie.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio