OCMW wil ouderenwoningen in De Kozak laten slopen om er 30 flats te bouwen

Print
Lier -

In De Kozak, een zijstraat van de Pannenhuisstraat, verhuurt OCMW Lier zestien ouderenwoningen. Het OCMW denkt eraan om ze te slopen en de gronden aan de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting te verkopen. Die zou er dan dertig sociale flats laten bouwen.

De ouderenwoningen in De Kozak voldoen niet meer aan de huidige kwaliteitsnormen. Zware renovatie of vervangingsbouw dringt zich op. Omwille van de hoge kosten voor de renovatie enerzijds en de minimale invulling van de site anderzijds, kiest het OCMW voor vervangingsbouw. Voor nieuwbouw, dus.

De site bestaat voor alle duidelijkheid uit twee delen: een eerste gedeelte van 1.120 vierkante meter eigendom van de stad Lier en een tweede gedeelte van 7.677 vierkante meter eigendom van het OCMW. Uit een eerste volumestudie blijkt dat in het eerste gedeelte een lokaal voor een sociaal restaurant en sociale kruidenier kan worden gebouwd. In het tweede gedeelte is plaats voor dertig sociale appartementen. De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting pleit, rekening houdend met haar wachtlijst, voor appartementen met één slaapkamer. De eerstvolgende stap is een principieel akkoord daarover in de OCMW-raad. Dat staat geagendeerd op de raad van 25 februari.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio