Minderjarig meisje met aardappelmes toegetakeld aan station Mol: vrouw opgepakt, politie zoekt nog naar tweede verdachte

Foto: MTO

Minderjarig meisje met aardappelmes toegetakeld aan station Mol: vrouw opgepakt, politie zoekt nog naar tweede verdachte

Print
Mol -

Bij een steekpartij op het Statieplein in Mol, waarbij vier vrouwen betrokken waren, hebben twee minderjarigen maandag in de vooravond verwondingen opgelopen. Eén meisje van 16 werd gestoken in de buik.

Volgens de eerste vaststellingen werden de verwondingen toegebracht met een aardappelmesje. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De tiener werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen zijn ernstig, maar het meisje is niet in levensgevaar. Het tweede slachtoffer, een meisje van 17 kwam er met lichte verwondingen vanaf. “Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is”, zegt een woordvoerder van de lokale politie Mol.

Geen vreemden van elkaar

Vast staat dat rond 17.45u ruzie is ontstaan in een groepje van vier personen. “Het gaat om twee meerderjarige en twee minderjarige meisjes. Volgens de eerste vaststellingen waren die geen onbekenden voor elkaar. Mogelijk is er een voorgaande van ruzie of pesterijen en is de situatie maandag geëscaleerd. Dat wordt momenteel verder onderzocht.”

Tijdens de ruzie is een mes getrokken. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk. Ook wie het mesje op zak had en met welke intentie wordt nog verder onderzocht. Eén van de twee meerderjarige groepsleden werd ter plaatse opgepakt. De tweede was rond 22.15u gisteravond nog voortvluchtig, maar haar identiteit is bekend.

“De vaststellingen zijn volop aan de gang”, meldt de politie. “De getuigen worden verhoord en er wordt ook nagegaan of de camera’s die in de buurt hangen kunnen helpen na te gaan wat er precies is gebeurd.”

Zowel de minderjarige slachtoffers als de meerderjarige betrokkenen zijn afkomstig uit de regio Mol.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio