Verkeershinder verwacht in het centrum: heraanleg Baron du Fourstraat en rioleringswerken

Print
Turnhout -

De heraanleg van de Baron du Fourstraat zorgt voor verkeershinder in het centrum vanaf maart. Maar ook elders in de buurt wordt hinder verwacht vanwege rioleringswerkzaamheden. Een overzicht.

In de Patersstraat zijn maandag onderhoudswerkzaamheden aan de riolering gestart. Een reinigingswagen neemt een deel van de straat in, waardoor verkeer er op verscheidene ogenblikken onmogelijk is. Dit duurt tot 22 februari. Parkeren is er niet toegelaten, omdat bij het reinigen spetters kunnen rondvliegen. Die kunnen auto’s beschadigen.

Van 25 tot 27 februari sluit een aannemer de Baron du Fourstraat tijdelijk af voor een rioolaansluiting. Op 28 februari en 1 maart wordt er een werfkraan afgebroken. Van 4 tot 8 maart worden Baron du Fourstraat en Hoveniersstraat alweer afgesloten, deze keer voor een rioolaansluiting in de Hoveniersstraat.

Maandag 18 maart begint een aannemer dan met rioleringswerken in de Baron du Fourstraat en is er wekenlang ook geen fietsverkeer toegelaten in de straat. De schoolpoorten van het Heilig Graf blijven tijdens deze werkzaamheden eveneens gesloten. De hele straat wordt in een keer opgebroken.

De Lijn volgt een omleiding vanaf 25 februari tot het bouwverlof. Meer informatie daarover is op de website www.delijn.be te vinden. De afvalophaling ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio