Zaak rond misdaadfamilie Y.: politieman vrijgelaten na procedurefout

Foto: rr

Zaak rond misdaadfamilie Y.: politieman vrijgelaten na procedurefout

Print
Antwerpen -

De onderzoeksrechter die belast is met het onderzoek naar de criminele familie Y., heeft politieman Michael K. vrijgelaten uit de gevangenis. De politieman wordt verdacht van passieve corruptie, schending beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen, maar bij zijn arrestatie afgelopen donderdag zou er een ernstige procedurefout zijn gemaakt. Het Antwerpse parket bevestigt dat de onderzoeksrechter de politieman via een handlichting heeft vrijgelaten.

“Zowel inhoudelijk als procedureel waren er redenen om mijn cliënt nog voor de verschijning van de raadkamer vrij te laten”, aldus Omar en Mounir Souidi, de raadslieden van inspecteur Michael K. “Wij zijn natuurlijk blij voor onze client, dat hij de gevangenis inmiddels heeft kunnen verlaten. Voor een politieman hakt zo’n verblijf in de gevangenis er extra hard in.”

De vrijlating betekent niet dat Michael K. vrijuit gaat in het dossier. Hij is immers nog steeds verdachte. Zo zou de inspecteur in het computersysteem van de politie hebben opgezocht of Bayram Y. door de politie gesignaleerd stond en hij die informatie ook hebben doorgespeeld aan Bayram Y., het vermeende kopstuk van de bende.

De raadkamer in Antwerpen heeft maandagnamiddag wel de aanhouding bevestigd van drie verdachten die vorige week werden opgepakt in het onderzoek naar de misdaadorganisatie. Onder hen Marsin Y., de gewezen hoofdplanner bij havenbedrijf DP World.

LEES OOK. Opgepakte politieman had contact met bendeleider Bayram Y.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio