Zaalvoetballer die ploegmaat gebroken kaak sloeg, moet ruim 9.000 euro schadevergoeding betalen

Foto: RR

Zaalvoetballer die ploegmaat gebroken kaak sloeg, moet ruim 9.000 euro schadevergoeding betalen

Print
Schoten -

Een Antwerpse zaalvoetballer die een ploegmaat tijdens een overwinningsfeestje een gebroken kaak bezorgde, heeft hiervoor maandag een straf met opschorting gekregen van de Tongerse strafrechter. Voor de medische kosten moet hij aan zijn ploegmaat wel een schadevergoeding betalen van 9.157 euro betalen.

De Schotense zaalvoetbalploeg United 76 was op vrijdag 23 januari 2015 in Maasmechelen te gast voor een wedstrijd tegen Eizendorp. De wedstrijd werd door United gewonnen. De overwinning werd op weg naar de kleedkamers op een speelse manier gevierd door de spelers uit Schoten. Zo kreeg het slachtoffer al een vriendschappelijke trap tegen het achterwerk van zijn ploegmaat.

Vuistslagen in kleedkamer

In de kleedkamer werd het slachtoffer met de nek gegrepen en werd hij tegen de grond gewerkt door zijn ploegmaat. Terwijl hij op de grond lag, ging zijn ploegmaat op zijn borstkast zitten en begon hij hem enkele vuistslagen te geven. Daarop vroeg het slachtoffer om te stoppen.

Zijn ploegmaat verloor echter alle pedalen en begon zijn ploegmaat in het gezicht te slaan. Het slachtoffer probeerde terug te slaan, maar dat lukte hem niet. De twee jongens werden door de trainer uit elkaar gehaald, maar dat weerhield de voetballer niet om zijn ploegmaat opnieuw te lijf te gaan. Twee andere voetbalspelers moesten de kemphanen opnieuw uit elkaar halen.

Blanco strafblad

De dag nadien ging de ineengeslagen voetballer naar het UZA, waar werd vastgesteld dat hij een open kaakbeenbreuk had aan zijn linkerzijde en dat zijn rechterkaak gespleten was. Er werd geprobeerd om de hele kwestie in strafbemiddeling af te handelen, maar omdat ze het niet eens konden worden over de schadevergoeding moest de baldadige voetballer het vorige maand komen uitleggen voor de Tongerse strafrechter.

Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van tachtig uur gevraagd voor de 24-jarige zaalvoetballer. Omdat de man nog een blanco strafblad had en er sindsdien geen nieuwe feiten meer gebeurd zijn, kreeg hij een straf met opschorting.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio