© EPA

Toch geen Colombiaanse mecenas voor Sky? Brailsford noemt Colombiaanse sponsor ‘zeer onwaarschijnlijk’

Manager van wielerploeg Team Sky is nog steeds op zoek naar een nieuwe geldschieter voor zijn ploeg. Na eerdere geruchten over Chinese sponsors, werd nu ook gesproken over een mogelijke Colombiaanse geldschieter. Ondanks gesprekken met het Colombiaanse bedrijf Ecopetrol, noemt Brailsford een mogelijke samenwerking “zeer onwaarschijnlijk”. Dat zegt hij aan Marca.

sive

Een Colombiaanse geldschieter om Team Sky te redden, is volgens ploegmanager David Brailsford “erg onwaarschijnlijk. Maar Brailsford staat naar eigen zeggen wel voor alles open als het bedrijf, Ecopetrol, hem opbelt. Hij vindt de Colombiaanse markt interessant “Het colombiaanse wielrennen heeft een enorm potentieel, dat weet iedereen. Volgend jaar wil ik hier ook een trainingskamp doen voor de Ronde van Colombia.”

Brailsford maakte eerder al bekend dat hij zichzelf tot de Ronde van Frankrijk heeft gegeven om een nieuwe mecenas te vinden. Als hij tegen dan geen oplossing heeft gevonden, zal hij de renners vertellen om uit te kijken naar nieuwe ploegen. Dat meldt Wielerflits.

Meer sportnieuws