Beerschot Wilrijk niet akkoord met twee speeldagen schorsing voor Maes

Foto: BELGA

Beerschot Wilrijk niet akkoord met twee speeldagen schorsing voor Maes

Print

Beerschot Wilrijk verzet zich tegen de twee speeldagen schorsing en 1.000 euro boete die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag vorderde tegen middenvelder Alexander Maes. De middenvelder van Beerschot Wilrijk dreigt zo de ontknoping in de tweede periode van 1B te missen.

Alex Maes kreeg zondag op het veld van Lommel (0-2) na een uur een rode kaart onder de neus geschoven wegens een drieste tackle op Soufiane El Banouhi. Voor die overtreding vorderde bondsprocureur Kris Wagner twee speeldagen schorsing en een boete van 1.000 euro. “In een poging om de bal nog te spelen (nadat hij de bal te ver voor zijn voet had getikt), trapte speler Alexander Maes blijkens het scheidsrechtersverslag vol op het scheenbeen van een speler van Lommel. Dit doet hij met hoge intensiteit, voet van de grond, studs vooruit en met duidelijk gevaar voor zijn tegenstrever”, verklaarde Wagner, die de overtreding als een “brutale fout” kwalificeerde.

“Beerschot Wilrijk is niet akkoord en tekent verzet aan”, klinkt het maandagavond op de website van de Ratten. De Geschillencommissie van de KBVB zal zich nu over het dossier buigen, en maakt dinsdagnamiddag het vonnis bekend.

Als de Geschillencommissie het verzet van Beerschot Wilrijk negeert en effectief een schorsing van twee speeldagen eist, kan de club nog altijd in beroep gaan tegen die beslissing. De komende twee speeldagen zullen alvast cruciaal zijn in de strijd om de tweede periodetitel in 1B. Beerschot Wilrijk ontvangt zaterdag Roeselare en trekt over twee weken naar Oud-Heverlee Leuven

LEES OOK. Rood voor Maes: “Hopelijk maar een speeldag schorsing”

Meer voetbalnieuws