Aangeboden door Remeha

© Remeha Batibouw

Het warme water heruitgevonden

Ben je toe aan een nieuwe boiler? Met de nieuwe Vlaamse premie van 400 euro is een warmtepompboiler vaak de beste keuze. Je verdient de investering binnen de drie jaar terug.

De Vlaamse netbeheerder Fluvius heeft een nieuwe premie in het leven geroepen om een duurzame en hernieuwbare techniek een steuntje in de rug te geven. Vanaf 1 januari heb je onder bepaalde voorwaarden recht op een premie van 400 euro (maximaal 40% van de factuur) bij de installatie van een warmtepompboiler.

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler onttrekt warmte aan de lucht om sanitair water op te warmen voor huishoudelijk gebruik. Deze warme lucht kan uit elke ruimte in huis komen of van buiten. Wanneer de warmtepompboiler verstandig wordt geïnstalleerd, kan hij bijvoorbeeld ook geplaatst worden in ruimtes waar het erg warm is. (bijvoorbeeld van de plaats waar de droger staat). De restwarmte van de droger kan dan eigenlijk gebruikt worden om het sanitair water op te warmen.

In welke omstandigheden is een warmtepompboiler het meest geschikt?

Kan je alle vier de onderstaande vakjes aanvinken? Dan is een warmtepompboiler echt iets voor jou.

  • Je wilt je elektrische boiler vervangen
  • Je gezin heeft een grote behoefte aan sanitair warm water
  • Je huis is uitgerust met PV-zonnepanelen en/of zonnecollectoren
  • Je wilt je energiefactuur naar beneden krijgen en duurzamer warm water verwarmen

Wacht niet te lang

Er zijn minstens drie redenen om niet te lang te wachten met de installatie van een warmtepompboiler.* Laat je oude boiler vervangen voor hij defect geraakt, dan zit je geen dag zonder warm water.* Een warmtepompboiler is veel zuiniger en efficiënter dan oude elektrische boilers, je verdient dus geld terug vanaf dag één. De terugverdientijd van een warmtepompboiler ligt tussen de 2 en de 3,5 jaar.* De premie van de netbeheerder dooft snel uit. Vanaf 2020 bedraagt de premie nog 300 euro. Vanaf 2021 tot eind 2023 krijg je nog maximaal 200 euro terug.

Op zoek naar jouw ideale warmteoplossing? Ontdek hier meer en krijg tot 350€ extra korting.