Antwerpse iconen De Strangers blikken terug op hun bewogen carrière op Joe

Print
Deze ochtend waren de Antwerpse 70’s-Iconen De Strangers te gast op radiozender Joe, waar de muziek uit de jaren '70 een hele week in de schijnwerpers staat. De Strangers werden groot toen ze nieuwe teksten verzonnen op de melodie van bekende liedjes. Maar dat liep niet altijd van een leien dakje want sommige artiesten waren niet altijd even blij dat De Strangers hun melodie gebruikten...

Zo deed de producer van Sandra Kim, nadat ze het songfestival gewonnen had met ‘J’aime, j’aime la vie’, moeilijk. De Strangers mochten aanvankelijk geen nummer uitbrengen op die melodie omdat de producer dacht dat het de platenverkoop van Sandra Kim zou schaden. Daarna is die producer wel bijgedraaid en brachten De Strangers ‘Kzen zoe geire polies’ uit.

De problemen met het coveren bleven niet alleen binnen onze landsgrenzen. “We hebben ook eens last gehad met ‘Yellow Submarine’ van The Beatles. Maar The Beatles hadden zelf een bestaande melodie overgenomen en gebruikt van het nummer ‘Wie heeft er suiker in de erwtensoep gedaan’. Die hele zaak is dan in de doofpot beland en wij mochten ons nummer blijven zingen."

Maar De Strangers trokken niet altijd aan het langste eind: “We hebben ook eens Mobutu, staatshoofd van Congo, vernoemd in één van onze nummers, maar dat mocht politiek gezien niet. Bevriende buitenlandse staatshoofden mochten we niet beledigen. We hebben dan maar een andere tekst op de melodie gemaakt”, aldus The Strangers. 

 

Nu in het nieuws