Stad bundelt vakantieaanbod voor uw kinderen op één website

Foto: Wim Hendrix

Stad bundelt vakantieaanbod voor uw kinderen op één website

Print
Antwerpen -

U zoekt opvang voor uw kinderen tijdens de vakantieperiodes? Voortaan is het mogelijk om via een website van de stad Antwerpen een uitgebreid aanbod aan vakantieopvang terug te vinden. De website bundelt naast speelpleinwerkingen, ook sportkampen, themaweken en dagactiviteiten en het gaat niet enkel om initiatieven georganiseerd door de stad zelf.

De krokusvakantie staat voor de deur, de paasvakantie volgt snel en voor sommige gezinnen ligt zelfs al de vakantieplanning voor de zomer vast. Voor gezinnen met kinderen vormen die schoolvakanties vaak een uitdaging, want het is niet altijd eenvoudig om voldoende opvang te vinden. Ouders gaan vaak via heel wat verschillende kanalen op zoek naar opvangmogelijkheden.

De stad vereenvoudigde de zoektocht naar geschikte opvang in de schoolvrije weken. De website www.antwerpen.be/vakantieaanbod verzamelt het vakantieaanbod van de meeste organisaties in Antwerpen. Niet alleen speelpleinwerkingen maar ook sportkampen, themaweken en dagactiviteiten. Het gaat niet enkel om het aanbod dat georganiseerd of gesteund wordt door de stad Antwerpen zelf, maar ook om andere initiatieven.

“Veel ouders zagen door de bomen het bos niet meer”, zegt schepen voor Jeugd Jinnih Beels (sp.a). “Om de drempel te verlagen is er nu één handige website waar je bijna het hele overzicht kan vinden. Op die manier wordt het aanbod toegankelijker voor iedereen.”

Ouders kunnen via de website op zoek naar een aanbod op hun voorkeursdata en op maat van hun kind. De speelpleinen van Koraal vzw en Gekkoo vzw staan garant voor een laagdrempelige werking waarvoor per dag en last minute kan ingeschreven worden en waar de focus op vrij spel ligt.

Kinderen die in de vakantie willen proeven van allerlei activiteiten kunnen terecht bij de themaweken van de Antwerpse Sportweken, Ideekids, Fun voor Kids of andere organisatoren. Kleuters hebben vaak nood aan meer zorg in kleinere groepen, daarom ondersteunt de stad aanbieders zoals De Woonboot vzw en De Bijtjes vzw, die specifiek voor deze doelgroep opvang organiseren.

www.vakantieaanbod.antwerpen.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio