Charles Michel wordt opnieuw MR-voorzitter, Kristof Calvo verbaasd: “Vreemde move”

Foto: Photo News

Charles Michel wordt opnieuw MR-voorzitter, Kristof Calvo verbaasd: “Vreemde move”

Print

Premier Charles Michel vervangt Olivier Chastel als voorzitter van MR. Dat bevestigt Chastel zelf op twitter. De premier blijft wel op post in de federale regering.

De Franstalige liberalen hebben maandagochtend op het partijbureau de lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei goedgekeurd. Olivier Chastel trekt de Europese lijst, en wil zich op die campagne concentreren, zegt hij. “Ik wil mij volledig toeleggen op de Europese campagne en zal mijn mandaat als voorzitter van MR niet voortzetten”, klinkt het.

Premier Charles Michel neemt het roer over. Hij blijft wel op post als eerste minister, zolang de regering in lopende zaken geen opvolger heeft, zegt Chastel.

Calvo verbaasd

Charles Michel wordt opnieuw MR-voorzitter, Kristof Calvo verbaasd: “Vreemde move”
Kristof Calvo Foto: Guy Puttemans

Kamerlid Kristof Calvo (Groen) vindt het jammer dat premier Michel zijn functie zal combineren met het voorzitterschap van MR. “Premier is toch geen deeltijdse job?”, aldus Calvo, die vreest dat Michel de komende tijd vooral met partijbelangen bezig zal zijn.

“Een vreemde move”, vindt Calvo. “Lopende zaken dreigt met een premier-partijvoorzitter 100 procent campagnetijd te worden, terwijl wij hopen dat de Kamer nog enkele belangrijke doorbraken kan realiseren.”

Voor de groenen hoort daar de nationale klimaatwet bij, die dezer dagen ter bespreking in het parlement ligt. Het groene Kamerlid rekent erop dat Michel zal trachten de coalitiepartners CD&V en Open Vld te overtuigen die bijzondere wet te steunen. Ter herinnering: om die tekst door Kamer en Senaat te krijgen, moet hij een tweederdemeerderheid achter zich krijgen, plus de helft van elke taalgroep.

Nu in het nieuws