© rr

Oppositievoorstel goedgekeurd: begraafplaatsen krijgen sterrenweide

Oppositiekartel CD&V-Groen vraagt naar sterrenweides voor levenloos vroeggeboren kinderen op de begraafplaatsen in Putte. De volledige gemeenteraad ging donderdag akkoord met het toegevoegde punt daarover.

Kristof Van Rompaey

“Momenteel is er op geen enkele Putse begraafplaats de mogelijkheid om levenloos geboren kinderen jonger dan zes maanden te begraven, laat staan op een serene manier afscheid te nemen. Daar wilden wij met ons voorstel verandering in brengen”, stelt Bart Lambrechts, die het punt namens CD&V-Groen aan de gemeenteraadsagenda liet toevoegen. “Een voorbeeld van zo'n weide vind je al in buurgemeente Rijmenam (Bonheiden).”

Zo'n sterrenweide moet een plek zijn waar ouders naartoe kunnen als ze die behoefte voelen. De oppositie is alvast tevreden met de goedkeuring. “Vanuit verschillende hoeken kregen we de vraag of de inrichting van zo'n weide in Putte een mogelijkheid zou zijn”, zegt fractieleider Chris De Veuster. “Daarom vonden we het noodzakelijk om dit voorstel te agenderen.”

Waarnemend burgemeester Jeroen De Cuyper (N-VA) heeft weinig aan te merken op het voorstel. “We voelen aan dat de nood bestaat en zijn het idee absoluut genegen. Je ziet dergelijke weides bovendien meer en meer opduiken”, zegt hij. “In het kader van de verdere opfrissing van onze begraafplaatsen dachten we er al over na. We konden in dit geval dan ook volmondig akkoord gaan met het voorstel van de oppositie. De komende weken en maanden zal blijken hoe we dit concreet gaan uitvoeren.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio