© DVH

Zwalpende bestuurster wil wegrijden van politiecontrole: 2,9 promille alcohol in bloed

De politie Mechelen-Willebroek hield het voorbije weekend alcoholcontroles en zette onder anderen een bestuurster aan de kant die liefst 2,.9 gram promille alcohol in haar bloed had. De vrouw probeerde nog weg te rijden van de agenten, maar botste tegen een boordsteen en zwalpte over de weg. Bij de controle kon ze niet meer op haar benen staan.

ph

De controle gebeurde op de Mechelse Zandpoortvest. De vrouw trok de aandacht van de politieploeg omdat zij zonder verlichting voor- en achteraan haar voertuig reed. Zij zwalpte van de linker- naar de rechterrijstrook en omgekeerd. Tot driemaal raakte ze een boordsteen van het voetpad. Ondanks de blauwe zwaailichten en loeiende sirenes stopte ze niet. Pas aan de Brusselsesteenweg liet ze zich controleren.

De vrouw kon niet meer op haar benen staan en had liefst 2,9 gram promille alcohol in haar bloed. Zij werd vervolgens ondergebracht in één van de doorgangscellen, alwaar ze haar roes mocht uitslapen. Betrokkene is niet aan haar proefstuk: op 16 december 2018 werd ze geklist met 2,7 gram promille alcohol.

De lokale politie legde het voorbije weekend 1244 ademtests op in Mechelen en Willebroek. 38 bestuurders testten positief, één wegens drugs. Zes rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagend. Zeventien bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 6 uur. Vijftien bestuurders kregen een rijverbod van 3 uur. Bij die laatste vijftien was één bestuurder die met een voorlopig rijbewijs reed.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio