Mysterieuze voetbaltrofee op kanaaldijk: wie herkent deze beker?

Print

Enkele details. Foto: kma

Massenhoven / Zandhoven -

Op de dijk van het Albertkanaal in Massenhoven is een grote voetbaltrofee opgedoken. Niemand weet waar de forse beker vandaan komt. Mogelijk gaat het om een dievenbuit. Wie herkent de mysterieuze trofee?

De trofee zwerft al ruim een week langs de dijk van het kanaal. Dan weer staat hij aan de grens met Oelegem, gisteren stond hij onderaan het paadje richting de Vogelzangstraat. Voorbijgangers vinden het leuk om met de beker te poseren voor de foto.

Gaat het om een dievenbuit, nu er zo vaak ingebroken wordt in sportkantines? Of om een boze echtgenote van een voetballer die hem te lelijk vond en de interieurbederver buitenzwierde? Haalde een hengelaar hem uit het kanaal?

Zonder naamplaatje

De blinkende trofee is liefst 1,33 meter hoog. Het naamplaatje op de houten voet is eraf gescheurd. Tussen de vier pilaren in nepmarmer bevindt zich een vrouwelijke overwinningsfiguur. Op de vier hoeken dribbelt een voetballer, en ook bovenop het vastgekleefde bekerdeksel staat een voetballer. Aan het formaat te oordelen, moet het om een (wissel)trofee van een belangrijk toernooi gaan of een seizoenskampioensbeker. Een voetbalclub of topscoorder die de beker herkent, vindt hem dus dolend langs het kanaal.

Weet u waar de beker vandaan komt? Laat het ons weten via hier@reageren.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio