Vlaams jeugdkampioenschap bij club TSM

De jonge schakers werken hun partij geconcentreerd af. Foto: stijn van de sande

Vlaams jeugdkampioenschap bij club TSM

Print
Mechelen -

De Mechelse schaakclub TSM

was dit weekend al voor de 26ste keer gastheer voor de Vlaamse Jeugdkampioenschappen schaken. Het kruim van het Vlaamse schaaktalent verzamelde er

in het Sint-Romboutscollege.

Al 26 jaar kijkt de Vlaamse Schaakfederatie bij de toewijzing van haar driedaagse jeugdkampioenschappen naar schaakclub TSM. “Zij hebben de knowhow en weten perfect hoe ze het toernooi moeten organiseren”, vertelt voorzitter Bart Van Tichelen. “De samenwerking tussen de club en de federatie loopt perfect en Mechelen is ook een heel aangename locatie. Tussen twee schaakpartijtjes door kan je perfect even de stad intrekken. We voelen ons hier na al die tijd nog altijd erg welkom.”

Schaken kampt met een wat oubollig imago, maar wint bij de Vlaamse jeugd steeds meer aan populariteit. Zo’n 40% van de 3.300 leden van de Vlaamse Schaakfederatie is jonger dan twintig. “We zijn trots dat we de grootste talenten hier samen kunnen brengen”, zegt Louis Corbeel van TSM Schaakklub. “Van elke provincie werden de acht beste schakers per leeftijdscategorie geselecteerd voor het toernooi. Onder meer het Belgische supertalent Daniel Dardha was van de partij. Hij is pas dertien jaar, maar heeft al een wereldtitel snelschaken op zijn palmares staan.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio