Kamal Kharmach steekt zijn neus in andermans zaken in eigen programma

Kharmach verkocht ondertussen zijn succesvolle donutketen Donutello. Foto: Jan Van der Perre

Kamal Kharmach steekt zijn neus in andermans zaken in eigen programma

Print

Stakingen breken gaat hij níét doen, maar verder wil Kamal Kharmach (28) in zijn nieuwe Éénprogramma wel álles doen om ondernemers met een dringend probleem te helpen. Binnenkort start de stand-upcomedian met de opnames van wat voorlopig nog De Zaak heet.

“Misschien noemen we het wel In Andermans Zaken, want dat doe ik ook echt: mijn neus in andermans zaken steken”, lacht Kharmach. “Bij elke ondernemer die ik ga helpen, zal mijn eerste vraag wellicht zijn: ‘Laat je boekhouding eens zien.’ Ik snap dat mensen misschien zullen zeggen: wie denk jij wel dat je bent? Maar ik kan echt wel een boekhouding lezen.”

Kharmach wil met het programma ook een taboe doorbreken. “Veel ondernemers geven ook niet graag toe dat ze hulp nodig hebben. Dat is iets typisch Vlaams. Toch kunnen we ondernemers overtuigen om mee te werken, omdat onze opdracht pas geslaagd is als we hen echt geholpen hebben. Van één bedrijf weet ik dat het zijn beste ­zomer ooit achter de rug heeft.”

Kharmach gaat al die nood­lijdende ondernemers niet in zijn eentje helpen. Via het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) krijgt hij steun van partners, waaronder het Neutraal Syndicaat voor Zelfstan­digen (NSZ).

Donutello

Kharmach is zelf goed thuis in het ondernemen: zijn keten van donutzaken Donutello in Antwerpen, Sint-Niklaas, Mechelen en Gent heeft hij na anderhalf jaar alweer verkocht aan Belgische overnemers. In het Centraal Station van Antwerpen komt er binnenkort overigens nog eentje bij.

.

Nu in het nieuws