Rood voor Maes: “Hopelijk maar een speeldag schorsing”

Foto: BELGA

Rood voor Maes: “Hopelijk maar een speeldag schorsing”

Print

Alex Maes kreeg in de match tussen Lommel en Beerschot Wilrijk iets voorbij het uur rechtstreeks rood voor een drieste tackle op Soufiane El Banouhi. Maar wat gebeurde er juist bij die fase? “Ik weet het niet. Het ging erg snel”, zei de middenvelder zelf.

“Ik raakte die speler van Lommel zeker niet met opzet. De bal botste iets te ver van mijn voet en ik wil hem nog met de tip van de schoen wegtikken. Ik had die speler absoluut niet zien aankomen. Ach, ik ben niet boos op de scheidsrechter. Het was rood, maar ik hoop gewoon dat ik hier niet lang voor geschorst zal worden. Een speeldag zou correct zijn, maar ik vrees voor twee speeldagen.”

Vanuit de kleedkamer hoorde Maes na zijn rode kaart gejoel op de tribunes. “Ik dacht dat het 1-1 was geworden, maar het waren de talrijk meegereisde Beerschotsupporters die de 0-2 aan het vieren waren. (lacht) Ik ben blij dat we ondanks mijn rode kaart de drie punten hebben gepakt en dat we de nul hebben gehouden. Maar ik sta hier toch met een klotegevoel.”

Vorig seizoen pakte Alex Maes rood in de thuismatch tegen Cercle Brugge en miste hij de tweede finale op Jan Breydel. Ook nu zal hij tijdens een cruciale fase van de competitie zijn team vanuit de tribune moeten volgen. “Dat is balen. Tijdens zo’n belangrijke wedstrijden wil je als speler maar al te graag op het veld staan. Maar ik ben er zeker van dat de ploegmaats mijn afwezigheid goed zullen opvangen. Onze invallers zijn wekelijks mee bepalend en komen altijd met de juiste mentaliteit het veld op. Ik heb er dan ook absoluut geen schrik voor dat het de komende weken plots slechter zou draaien. We hebben bovendien nog altijd alles in eigen handen.”

Rood voor Maes: “Hopelijk maar een speeldag schorsing”
Foto: BELGA
Meer voetbalnieuws