Stijn Vreven is trots op zijn spelers: “Ze doen het toch maar elke keer”

Foto: BELGA

Stijn Vreven is trots op zijn spelers: “Ze doen het toch maar elke keer”

Print

“Als je de uitslag ziet, lijkt het alsof dit een gemakkelijke partij was. Maar dat was het zeker niet. Het was opnieuw een fel bevochten zege tegen een goede tegenstander. Het niveauverschil tussen de teams in 1B is echt niet groot en we zijn intussen veertien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Dat is een mooie reeks, ik kan mijn spelers daar alleen maar voor feliciteren”, klonk Stijn Vreven tevreden na de winst op Lommel.

Maar dan volgde de kanttekening. “Onze ploeg heeft op papier meer kwaliteit dan Lommel, maar in de eerste helft zag ik dat niet. Wij moeten elke week met de juiste mentaliteit aan een partij beginnen of we komen in de problemen. Ondanks de 0-1 voorsprong heb ik dat tijdens de rust nogmaals duidelijk gemaakt aan mijn spelers. In de tweede helft hebben we niet geweldig gevoetbald, maar toonden we wel meer passie en speelden we bij momenten iets opportunistischer. En we hebben niks meer weggeven. Ook niet op het einde toen Lommel alles of niks ging spelen. Dat zijn de positieve elementen die we uit deze wedstrijd moeten meenemen.”

LEES OOK. Beerschot Wilrijk vloert Lommel en blijft op gelijke hoogte met Malinwa

Afronden deed Vreven opnieuw met een lofzang aan zijn spelers. “Ze doen het toch maar elke week. Chapeau, hoor. Dat is nu al drie weken op rij dat KV Mechelen voor ons speelt en we dus wisten dat we absoluut moesten winnen. En onder die enorme druk blijven mijn spelers presteren en hun ding doen. Daar heb ik veel respect voor. Vandaag boekten we een zakelijke overwinning en zo blijven we in de running. Dat is het belangrijkste.”

ONS OORDEEL. Doelpuntenmakers zijn uitblinkers bij Beerschot Wilrijk

Meer voetbalnieuws