© rr, pdr

1 / 2

Ketnet-musicalster (18) overleden door elektrocutie aan spoorleiding na verjaardagsfeestje

Arne Decock (18) kwam zaterdagnacht op een tragische manier om het leven. De jongeman, die drie jaar geleden de hoofdrol speelde in de Ketnet-musical ‘Kadanza T2gether’, was zaterdag samen met een vriendin op weg naar huis na een verjaardagsfeestje. Aan de spoorterreinen van de NMBS in Boom klom hij over het hek en op een elektriciteitspaal. Hij werd geëlektrocuteerd en viel naar beneden. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar konden de jongen niet meer redden.

sare, jtp, mf

Na een verjaardagsfeestje waren de jongen van 18 en een vriendin op weg naar huis. Hij ging de terreinen van de NMBS in Boom, aan de Lange Lei op en klom er in een bovenleidingspaal. Daar werd hij geëlektrocuteerd en viel hij aar beneden. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar konden de jongen niet meer redden.

“De jongeman betrad de terreinen van de NMBS en klom vervolgens in een bovenleiding. Daar heeft hij de hoogspanningsleiding geraakt, waarna hij geëlektrocuteerd werd”, aldus Christel Minne van het Antwerpse parket. “Zijn vriendin zag alles gebeuren.”

Het parket bevestigt dat het gaat om de 18-jarige musicalster Arne Decock uit Aartselaar. Decock speelde in 2016 een van de hoofdrollen in “Kadanza T2gether”, een Ketnetmusical geproduceerd door Studio 100 en speelde ook mee in het eerste seizoen van de nieuwe Ketnetreeks #LikeMe. Op zijn Instagrampagina stromen de steunbetuigingen van zijn fans binnen.

“We zijn bij Ketnet, Studio 100 (producent van Ketnet Musical) en Fabric Magic (makers van #Likeme) zeer aangegrepen door het tragische nieuws van het overlijden van Arne Decock”, reageert Maarten Janssen, netmanager Ketnet. “Het is bijzonder triest om zo’n talentrijke en beloftevolle jongere te verliezen. Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar zijn familie en dierbaren. We wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”

Op dit moment wordt een tweede seizoen van #Likeme opgenomen. “Arne Decock speelde niet mee in het tweede seizoen maar omdat de acteurs hem wel zullen kennen uit het eerste seizoen worden ze door de productie persoonlijk gecontacteerd en op de hoogte gebracht van dit tragische nieuws. We voorzien de komende dagen sowieso ondersteuning voor de huidige cast van #Likeme en de vorige van Ketnet musical.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Spoorwegterrein is natuurlijk verboden terrein”

Spoorwegbeheerder Infrabel betreurt het dodelijke ongeval en betuigt hun medeleven aan de familie en nabestaanden. “Toch willen we dit ongeval aangrijpen om, in lijn met onze recente campagnes, op te roepen tot het respecteren van de veiligheid. Spoorwegterreinen zijn verboden terrein, en bovenleidingspalen zijn dat zeker”, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

“Op die bovenleiding staat 3.000 volt, het spreekt voor zich dat dat levensgevaarlijk is”, zegt Petit nog. “Ons land telt goed 6.500 km hoofdspoor, en daarvan is zowat 90 procent geëlektrificeerd.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio