Lierse Kempenzonen ondergaat wet van de sterkste in topper bij Deinze

Antoine Bernier Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Deinze - Lierse Kempenzonen 3-0

Lierse Kempenzonen ondergaat wet van de sterkste in topper bij Deinze

Print

Lierse Kempenzonen liep zaterdagavond op zijn eerste nederlaag in 2019. De Pallieters gingen in de topper bij Deinze kansloos onderuit met 3-0. Antoine Bernier liet vroeg in de match wel de 0-1 liggen, maar nadien moesten de Lierenaars doorlopend de wet van de sterkste ondergaan.

Lierse Kempenzonen voerde één wijziging door in vergelijking met de groep die de knappe 0-4 uitzege in Dessel had gerealiseerd. De geschorste Yoni Buyens moest noodgedwongen vervangen worden en zo kwam Francesco D’Onofrio in de ploeg. Op de bank nam onder meer Marvin Ogunjimi plaats, die veel sneller dan verwacht verlost raakte van zijn hamstringblessure. De aangekondigde Kino Delorge zat nog niet in de kern.

De Pallieters gingen na hun recente 13 op 15 ook met het nodige vertrouwen van start. Dat leidde al na vier minuten tot een dot van een kans, nadat Bernier door de buitenspelval werd geloodst, knap doelman Vandenberghe omzeilde, maar dan erg ongelukkig in het zijnet besloot. Het zou de enige mogelijkheid worden voor de Lierenaars in een erg lastige eerste helft, die gaandeweg door Deinze werd gedomineerd. Een doelpunt van Mezine werd eerst nog terecht afgekeurd wegens buitenspel en een poging van Lallemand miste richting, maar op het halfuur leek de aangekondigde 1-0 toch in de maak. Nelissen ging iets te nadrukkelijk aan Vinck hangen in de zestienmeter en de bal ging op de stip. Maar een nonchalante Challouk besloot recht op Rausin. Uitstel, maar geen afstel zou het worden, want amper een minuut later was het toch bingo, toen D’Onofrio andermaal op zijn flank werd gerold en Lallemand de voorzet aan de eerste paal in de korte hoek devieerde. Deinze kreeg nadien nog de kans om zijn voorsprong te verdubbelen, maar Lallemand besloot over en Challouk vond de vuisten van Rausin.

Anders en beter moest het worden na de pauze, maar heel snel al werd de moeilijkheidsgraad voor Lierse Kempenzonen nog opgeschroefd. Nauwelijks zes minuten ver in die tweede helft was de dubbele achterstand een feit, nadat bezoeker Boone maximaal profijt puurde uit een geharrewar na hoekschop. Er restte Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven geen andere optie dan te reageren en Nick Kuijlaars en Marvin Ogunjimi in de strijd te gooien. Ander personeel, maar identieke problemen zou het worden. Zo was het Lallemand die tot twee keer toe de 3-0 liet liggen om de Lierenaars definitief monddood te maken. Die reageerden nog één keer met een schuiver van Vermeiren, maar de verdiende driepunter voor Deinze liep niet echt gevaar. Meer zelfs, helemaal op het einde zorgde Tarfi voor de logische derde treffer. Zo ziet Lierse Kempenzonen een einde gemaakt worden aan een mooie reeks en nestelt Deinze zich opnieuw alleen op de tweede plaats.

DEINZE: Vandenberghe, Vinck, De Greef, Boone, Libbrecht, Le Postellec, Schils, Challouk (85’ Mertens), De Smul, Mezine (62’ Tarfi), Lallemand (79’ Brulmans).

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, D’Onofrio (61’ Ogunjimi, Wils, Smolders, Nelissen, Sols, Janssen, Maus, Boulaouali (61’ Kuijlaars), Bernier, Vermeiren.

DOELPUNTEN: 31’ Lallemand 1-0, 51’ Boone 2-0, 90’ Tarfi 3-0.

GELE KAARTEN: 30’ Nelissen, 40’ Vermeiren.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Deckers.

TOESCHOUWERS: 1.000.

Meer sportnieuws