Brederodestraat tijdje afgesloten door woningbrand

Foto: BFM

Brederodestraat tijdje afgesloten door woningbrand

Print
Antwerpen 2018 -

De Brederodestraat in Antwerpen was zaterdagavond een tijdje in beide rijrichtingen afgesloten voor alle verkeer ten gevolge van een korte maar hevige brand in een appartementsgebouw in renovatie. Er vielen geen gewonden. Eén appartement is niet meer bewoonbaar.

“De brand in de Brederodestraat was een korte, maar hevige dakbrand”, aldus Kristof Geens van de Antwerpse brandweer. Het flatgebouw bevindt zich op de hoek van de Brederodestraat met de Snijdersstraat en staat momenteel in de stellingen. “Zaterdag zijn daar inderdaad werken gebeurd, mogelijk is de brand ontstaan als gevolg daarvan, maar de oorzaak wordt nog onderzocht”, vertelt Geens. Er waren enkele ontploffingen te horen die wellicht afkomstig waren van enkele gasflessen die nog op het dak stonden.

De brandweer had het vuur echter vrij snel onder controle. Gedurende de bluswerken was de Brederodestraat in beide richtingen afgesloten. “Voor de bluswerken moesten we ook de stroom van de tramlijnen halen, waardoor het tramverkeer in de Brederodestraat problemen kende”, aldus Geens nog. Intussen is de straat weer vrijgegeven voor het verkeer.

Video: BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio