Twee knippen in de maak om sluipverkeer te weren

In de Heidedreef komt een knip. Foto: kma

Twee knippen in de maak om sluipverkeer te weren

Zandhoven - Om het sluipverkeer te stoppen, gaat de gemeente twee straten 'knippen' voor autoverkeer. In de Heidedreef ter hoogte van de Lorkendreef in Pulle komen paaltjes en in Straateinde in Viersel waterbakken.

De gemeenteraad van Zandhoven keurde de twee ingrepen goed. In het geval van de Heidedreef gaat het om sluipverkeer dat 's morgens vanuit Grobbendonk langs de Volle Vaart binnendoor richting Viersel rijdt. Er komen paaltjes, zodat de vele fietsers en wandelaars er wel nog kunnen passeren. De paaltjes komen ter hoogte van de Lorkendreef, zodat de wagens niet moeten terugdraaien maar via de Lorkendreef nog tot in de Dennenlaan in Pulle geraken. “Al zullen ze dat niet lang volhouden, want de Lorkendreef is een zandweg”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). De ingreep komt er op vraag van de bewoners zelf.

Ook in Straateinde in Viersel komt een knip. Hier gaat het om een proefopstelling met waterbakken even voor boer Kenis. “Na klachten van buren, deden we tellingen”, zegt de burgemeester. “Bleek dat in één dag honderden wagens langs de smalle Henri Rulstraat en Straateinde binnendoor rijden. Via de proefopstelling worden ze verplicht langs de Herentalsebaan te rijden. Misschien dat er later een verdwijnpaal komt, want de overlast beperkt zich tot de ochtend- en avondspits.” (kma)

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!