Pastoor verhuist naar appartement

Print
Zandhoven - Priester Alvi heeft de grote oude pastorie in de Amelbergastraat ingeruild voor een knusser appartement op de Schriekweg in Zandhoven. Hierdoor verhoogt de huurvergoeding die de gemeente moet betalen van 500 naar 750 euro.

De uit Colombia afkomstige pastoor Alvi is actief in de pastorale eenheid Sara en Abraham, die de parochies van Zandhoven en Ranst omvat. De pastorij/dekenij tegenover het vredegerecht is een groot oud pand dat moeilijk te verwarmen is. Pastoor Alvi verkoos daarom te verhuizen naar een comfortabeler appartement.

Alle gemeenten zijn wettelijk verplicht om een woonstvergoeding te betalen aan de Parochiale Werken voor de bedienaar van de erediensten. Tot dusver betaalde de gemeente 500 euro, maar door de verhuis wordt dit bedrag verhoogd tot 750 euro. “De marktconforme prijs voor een huurwoonst hier”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). De gemeenteraad keurde die verhoging goed. Groen onthield zich en N-VA stemde tegen. Ward Peeters (N-VA) legde uit dat zijn partij vindt dat de pastoor zelf of de gemeente Ranst die 250 euro moeten bijleggen. (kma)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio