Valentijnsbloemen bezorgden doelpuntenmaker Engvall allergie: “Ik heb wel 50 keer moeten niezen”

Foto: BELGA

Valentijnsbloemen bezorgden doelpuntenmaker Engvall allergie: “Ik heb wel 50 keer moeten niezen”

Print

Met een loopneus stond Gustav Engvall van KV Mechelen de pers te woord na de 0-3 zege in Tubeke. “Ik ben allergisch voor pollen, grassen en nu ook voor Belgische bloemen”, verraste de Zweedse spits.

“Ik kocht donderdag een boeket bloemen voor Valentijn, en dat is niet gelogen. Sindsdien heb ik wel vijftig keer moeten niezen. Mijn vriendin was er blij mee. Dan heeft het toch wat opgeleverd (lacht).”

Met zijn eerste doelpunt in twee maanden tijd plaveide Engvall het pad voor de Mechelse driepunter. “Tubeke is een goed team met veel offensieve spelers. Net daarom was die eerste goal zo belangrijk. Zo konden we de match dood maken. Uiteraard zijn we wat ontgoocheld over de gemiste kansen op het einde, maar voor de aftrap hadden we voor deze 0-3-score getekend.”

Engvall stond door de schorsing samen met Togui in de spits. Ook de Ivoriaan vond de weg naar doel. “Hij was sterk in de box. We voelden elkaar goed aan. Ik ben blij dat we allebei konden scoren. Ook de wisselspelers zijn enorm belangrijk voor ons.”

Meer voetbalnieuws