Sterke Sinjoren swingen ook in Hasselt: vierde opeenvolgende zege voor Telenet Giants Antwerp

Foto: Serge Minten

Sterke Sinjoren swingen ook in Hasselt: vierde opeenvolgende zege voor Telenet Giants Antwerp

Print

Telenet Giants Antwerp blijft in de winningmood. De Sinjoren wonnen in een bomvolle sporthal Alverberg in Hasselt van Limburg United. Meteen de vierde opeenvolgende zege voor de Giants die met 11 op 15 en nog twee inhaalmatchen in de Lotto Arena op het programma stevig op de tweede plaats nestelen.

Geen Dave Dudzinksi bij de Giants. De Amerikaanse power forward sukkelt met een liesblessure. “Overbelasting en daarom nemen we met het drukke programma vanaf 27 februari geen risico,” aldus sportief manager Leo De Rycke.

In een fel eerste kwart dunkte Bako er in de studieronde heerlijk op los en scoorde Tyler Kalinoski vanop afstand. Een Antwerpse 5-9 bonus werd echter snel weggeveegd door een alert Limburg United. Concentratieverlies bij de Giants in defense maakte dat Limburg United via Khalid Spicer en Khadeen Carrington het initiatief overnam. Jonas Delalieux dropte twee bommen en ook Nathan Kuta scoorde voor Limburg United: 12-10. De jarige Hans Vanwijn viel sterk in, scoorde vijf punten op een rij (18-21) maar incasseerde dan een technische fout van referee Geller. De Limburgers reageerden naar een 21-21 tussenstand na het eerste kwart.

Telenet Giants Antwerp miste ook in het tweede schuifje een portie vrijworpen. Limburg United profiteerde niet en Thomas Akyazili hield met enkele drives de Giants in de partij: 27-27. Paris Lee en Ismael Bako zorgden in het slot van het tweede kwart wel voor de eerste afscheiding: 29-34. Vic Sanders zorgde voor een maximale 33-40, maar Khadeen Carrington reageerde meteen met een driepunter. Een nieuwe dunk van Ismael Bako maakte dat Telenet Giants Antwerp, ondanks 6 op 13 vrijworpen, toch met een 36-42 bonus de rust introk.

De Sinjoren trokken bij de start van de tweede helft alle registers open. Snel en krachtig basketbal legden de Giants op het parket en via verschillende spelers ging het dan ook snel naar 40-48 en 42-52. Ismael Bako bleef scoren, Tyler Kalinoski en Paris Lee vuurden driepunters af en bij 44-60 was de eerste grote afscheiding een feit. De Giants gingen op hun elan verder en hadden direct een twintiger beet: 44-64.

Bij de start (48-66) van het slotkwart zat Telenet Giants dan ook in een zetel. Trevor Thompson scoorde, maar verdween later met vijf fouten uit de partij. Bij een 50-70 tussenstand leek de partij op slot. Limburg United perste er toch nog een remonte uit. Khaliq Spicer en Tate Unruh zorgden voor 56-70. De Giants behielden echter het overzicht en bleven dominant. Defensief was het tevens scherp en in de slotfase kon coach Roel Moors alle spelers bezigen en kregen ook Niels De Ridder en Bastiaan Van Den Eynde speelminuten. De Antwerpse zege lag dan al lang in een definitieve plooi.

Limburg United-Telenet Giants Antwerp 73-86

Limburg United: Carrington 11, Pickens 5, Morris 2, Delalieux 7, Depuydt6 , Dedroog 4, Spicer 14, Unruh 7, Kuta 6, Price 11

Telenet Giants Antwerp: Akyazili 3, Lee 13, Tate 12, Van Den Eynde 0, Vanwijn 9, Sanders 6, De Ridder 1, Schoepen 2, Bako 15, Kalinoski 13, Thompson 9, Donkor 3

Kwarts: 21-21, 15-21, 12-24, 25-20

Meer basketbal