Minister geeft groen licht om Hoge Velden te onteigenen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) heeft de onteigeningsmachtiging voor de site Hoge Velden in Lier goedgekeurd. Die site bevindt zich tussen de Ring (R16), de Aarschotsesteenweg en het Netekanaal. Door deze goedkeuring kan de stad via de vrederechter de gronden verwerven die ze nog niet in haar bezit heeft.

cvr

De stad Lier is ondertussen eigenaar van zo’n 80% van de gronden en nam in het budget voor 2019 een bedrag van 565.671 euro op om nog dit jaar de verdere onteigeningen voor de ontwikkeling van Hoge Velden te finaliseren. De site wordt in samenwerking met geïnteresseerde sportclubs omgebouwd tot een stedelijk voetbalcomplex voor de jeugd. Er is ruimte voorzien voor de aanleg van zeven voetbalterreinen met onder meer een cafetaria, kleedkamers en verlichting.

De komende periode werkt de stad verder aan duidelijke en sluitende financiële afspraken tussen alle betrokken partijen, onder andere ook met de geïnteresseerde clubs of gebruikers over huur, beheer en onderhoud van en op de site.

“Ik ga ervan uit dat het jeugdvoetbalcomplex zeker voor het einde van 2024 kan openen”, zei schepen van Sport Ivo Andries (Open Vld) eerder in uw krant.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio