Motown & More voor het eerst in Scheppersinstituut, Mechels concept slaat aan in heel Vlaanderen

Foto: Motown & More Mechelen

Motown & More voor het eerst in Scheppersinstituut, Mechels concept slaat aan in heel Vlaanderen

Print
Mechelen -

De feestzaal van het Mechelse Scheppersinstituut opent op 3 maart uitzonderlijk de deuren voor een nieuwe editie van Motown & More. Het concept blijft hetzelfde: aan de hand van afro-Amerikaanse muziek drie generaties samen op de dansvloer krijgen.

Motown & More is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Mechelen en ver daarbuiten. Op 3 maart keert het concept terug naar de Dijlestad, nadat het afgelopen winter ook al traditiegetrouw de Mirage Winterbar op het binnenplein van het stadhuis deed vollopen.

“Het is onze bedoeling om drie generaties samen op de dansvloer te krijgen”, vertelt Kristof Schippers van organisator Rawberry Group. “Of je nu dertig of tachtig jaar bent, niemand kan blijven stilstaan op de muziek van afro-Amerikaanse artiesten uit de jaren 60, 70 en 80. Denk daarbij aan Stevie Wonder, Diana Ross, Marvin Gaye en The Jacksons. We werken daarvoor niet alleen samen met dj’s, maar ook met een fantastische percussionist.”

Het evenement gaat voor het eerst door in de historische feestzaal van het Scheppersinstituut. “Het is een bijzonder mooie locatie”, aldus Schippers. “Ik zou zelfs durven zeggen dat het de mooiste feestzaal van heel Mechelen is. Doorgaans worden dit soort evenementen er niet georganiseerd, maar voor één keer werd er wel een uitzondering gemaakt. Het is dus uniek dat je in dit decor kan komen feesten.”

Rawberry Group organiseerde de eerste editie van Motown & More enkele jaren geleden in Mechelen, maar intussen slaat het concept aan in heel Vlaanderen. “We hebben al enkele edities in Antwerpen achter de rug en dit jaar willen we verder uitbreiden”, klinkt het. “Ik heb net een locatie in Gent vastgelegd en we kijken ook naar Hasselt. Ook vanuit enkele andere steden en gemeenten was er al interesse. Het is onze hoop om dit jaar in totaal een twaalftal edities te organiseren en op die manier zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de zwarte sound van vorige eeuw.”

Motown & More vindt plaats op zondag 3 maart van 16 tot 23u. Tickets kopen kan via de website of in kledingwinkel Alibi in de Vleeshouwersstraat in het stadscentrum.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio