Twintiger gevat met 726 xtc-pillen tijdens actie in stationsbuurt

Foto: rr

Twintiger gevat met 726 xtc-pillen tijdens actie in stationsbuurt

Print
Mechelen -

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft tijdens een actie rond overlast in de stationsbuurten in de Dijlestad zo’n tweeduizend personen gecontroleerd. Een van hen had 726 xtc-pillen op zak.

De politie heeft donderdag in de treinstations Centraal en Nekkerspoel, alsook in de wijde omgeving, een grootscheepse controleactie uitgevoerd die gericht was tegen overlast, drugsdelicten en rondtrekkende dadergroepen. De politiezone kreeg hierbij de steun van federale drugshondengeleiders. Politiemensen, zowel in uniform als in burger, hebben tijdens de actie bijna tweeduizend personen gecontroleerd.

Een van hen, een twintiger, werd voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat omdat hij verdacht wordt van de verkoop van verdovende middelen. “De verdachte had 726 xtc-tabletten op zak. Er waren ook achttien personen in het bezit van drugs zoals cannabis, hasj, ketamine en poppers”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Onder de gecontroleerde personen waren er 58 die al gekend zijn bij het gerecht voor eerdere feiten. Twee personen werden betrapt met een gestolen gsm en een laptop. Drie illegalen werden ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. De politie maakte ook een proces-verbaal op voor het bezit van een mes, het verstoren van de openbare orde, sluikstorten en een overtreding op het rookverbod. Tenslotte werden ook nog twee geseinde personen gevat.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio