Toon Aerts hoopt zelfs niet meer op eindzege in Superprestige, Mathieu van der Poel kan Sven Nys evenaren in Middelkerke

Foto: Photo News

Toon Aerts hoopt zelfs niet meer op eindzege in Superprestige, Mathieu van der Poel kan Sven Nys evenaren in Middelkerke

Print

De mogelijkheid bestaat dat Sven Nys zaterdagnamiddag niet langer de enige is die alle manches van de Superprestige won in één seizoen. Na Gieten, Boom, Ruddervoorde, Gavere, Zonhoven, Diegem en Hoogstraten kan Mathieu van der Poel in Middelkerke een acht op acht in het regelmatigheidscriterium behalen. Het zou de suprematie van de kersverse wereldkampioen dit seizoen nog maar eens een tikkeltje extra glans geven.

Van der Poel is alvast klaar om te gaan voor de volle buit. Dat wil zeggen acht keer 15 punten. Nys liet in 2006-2007 ook in elke Superprestigecross iedereen achter zich.

LEES MEER. Mathieu van der Poel kan een onmogelijk gewaand record van Sven Nys evenaren

“Complete offday van Mathieu? Ik hoop er niet meer op”

Voor het eindklassement is Toon Aerts op elf punten de dichtste belager van Van der Poel. “Ik moet al rekenen op een complete offday van Mathieu om hem nog de eindzege af te snoepen. Dus ik hoop niet meer op die eerste plaats”, verklaarde Aerts. “Zelf kan ik door niemand meer ingehaald worden. Dat zorgt ervoor dat ik tactisch kan koersen in Middelkerke. Vorig jaar werd ik er zevende. Toen was het ‘op’ na het wereldkampioenschap. Ik finishte na dat WK zelfs geen enkele keer meer in de top vijf. Mijn huidig seizoen kan niet meer stuk. Ik pakte 28 podiumplaatsen en behaalde vijf zeges. Ik ga tot aan het gaatje. Dit wil zeggen dat ik nog start in elke cross. Tot en met Oostmalle. Daarna volgt een welverdiende vakantie zonder fiets.”

Van de Poel was de voorbije drie edities al de sterkste in de Noordzeecross. Vorig jaar bleef hij Tim Merlier en Michael Vanthourenhout voor.

Bij de vrouwen is de strijd om de eindzege in de Superprestige wel nog spannend. Leidster Sanne Cant heeft slechts twee punten voor op de Nederlandse Annemarie Worst. De cross in Middelkerke kan Cant al een zesde keer, een vijfde keer op rij, op haar naam brengen. In 2018 liet de wereldkampioene de Nederlandse Maud Kaptheijns en Laura Verdonschot achter zich. 

LEES OOK. Mathieu van der Poel is onverzadigbaar: wereldkampioen is ook in Vestingscross torenhoog favoriet 

 

Meer sportnieuws