Agent van Antwerpse lokale politie opgepakt in zaak rond misdaadfamilie Y.

Agent van Antwerpse lokale politie opgepakt in zaak rond misdaadfamilie Y.

Print
Antwerpen -

In de zaak rond de misdaadfamilie Y. is er een agent van de Antwerpse lokale politie opgepakt.

Dat bevestigt het parket aan onze redactie. Agent M.K. wordt ervan verdacht hand-en-spandiensten te leveren aan de bende. Hij zal volgende week voor raadkamer verschijnen. Eerder werden al 14 personen aangehouden in het lijvige dossier. De lokale politie onthoudt zich van enig commentaar.

LEES OOK: Politie haalt huis in Deurne ondersteboven in onderzoek naar misdaadclan

M.K. (35) keerde donderdag terug van vakantie en werd op de luchthaven van Zaventem opgepakt door de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie. Daarna volgde een huiszoeking in het regiokantoor van de Antwerpse politie in de Handelstraat en werd ook M.K. zijn locker doorzocht.

Hij wordt verdacht van passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim, misbruik van vertrouwen en deelname aan activiteiten van een criminele organisatie.

Dinsdag hield de Antwerpse gerecht een grote actie met 46 huiszoekingen en 14 aanhoudingen. Het hele onderzoek naar de Assyrisch-Turkse clan vergde 26.370 uren aan rechercheonderzoek. In dit dossier stootten de speurders overigens op Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam en zijn handel in humanitaire visa.

De bende zou zich hebben beziggehouden met drugssmokkel, witwaspraktijken, wapens en corruptie. Het doel was volgens het parket niet alleen om een groot vermogen te vergaren, maar ook om invloed te verwerven bij de politie, stadsdiensten, de haven, de politiek, het bankwezen en de kerk.

Agent van Antwerpse lokale politie opgepakt in zaak rond misdaadfamilie Y.
In dit politiekantoor werd donderdagavond een huiszoeking gevoerd (archieffoto). Foto: Victoriano Moreno
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio