‘Kinderbijter’ riskeert langere celstraf na inbraak tijdens penitentiair verlof

Themabeeld. Foto: rr

‘Kinderbijter’ riskeert langere celstraf na inbraak tijdens penitentiair verlof

Print
Herentals / Oud-Turnhout -

Jimmy G. (35) uit Oud-Turnhout, die een celstraf uitzit van zeven jaar nadat hij een driejarig meisje zwaar mishandeld had, riskeert achttien maanden langer vast te zitten omdat hij tijdens zijn penitentiair verlof een inbraak heeft gepleegd.

De voordeur van een woning in Herentals werd in oktober vorig jaar geforceerd, en het hele huis werd door een inbreker doorzocht. Er werd onder andere een lavabo, knijptangen en een bak bier buitgemaakt. De buurman had niet veel later vlakbij een auto gezien.“Hij zag hoe de man onder andere een lavabo in de koffer legde. Dankzij de buurman, die de nummerplaat noteerde, kwam de politie Jimmy G. op het spoor. Bij een huiszoeking werden de gestolen goederen teruggevonden”, legde de openbare aanklager uit.

“Ook via een app op de gsm van zijn vriendin, waarmee zij kon bijhouden waar haar vriend zich bevond, was te zien dat hij op dat moment in Herentals was.” De man vloog opnieuw de cel in. Zijn strafblad blijft maar uitbreiden: hij werd al zeven keer veroordeeld voor de politierechtbanken, en maar liefst negen keer voor de correctionele rechtbank. In 2009 werd hij veroordeeld omdat hij zijn stiefdochtertje geslagen en gebeten had. Onlangs werd er nog een nieuw onderzoek afgerond naar gelijkaardige feiten. “Ik heb mij onverantwoord gedragen”, waren zijn woorden tijdens de behandeling van de zaak. Die wordt in voortzetting verder behandeld.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio