Schietpartij Brederodestraat: twee verdachten blijven aangehouden

Foto: BFM

Schietpartij Brederodestraat: twee verdachten blijven aangehouden

Print
Antwerpen / Antwerpen 2018 -

Mehmet Y. (60) en zijn jongste zoon Nihat Y., die in de cel zitten sinds de dodelijke schietpartij in de Brederodestraat van twee weekends geleden, blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer beslist, zo bevestigt advocaat Johan Vangenechten.

De twee mannen worden beschuldigd van moord en moordpoging. Op zaterdag 2 februari schoot Mehmet Y. twee de neven Emre en Ozan S. op klaarlichte dag neer in de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid. Eén van hen bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, de andere is verlamd aan de benen en zal nooit meer wandelen.

Eerder verklaarde Mehmet Y. dat hij en zijn zoon herhaaldelijk werden lastiggevallen door de twee slachtoffers. Toen ze die zaterdag met een verkeersbord de vitrine van zijn restaurant vernielden, sloegen de stoppen door bij Mehmet Y. Hij nam een pistool en vuurde verschillende keren.

Zowat het hele incident werd gefilmd en de beelden - waarvan sommige uiterst expliciet zijn - belandden op sociale media. Vorige week werd de raadkamer uitgesteld zodat de advocaten die beelden beter konden bestuderen.

Mehmet Y. liet verstaan dat hij spijt heeft van de gebeurtenissen. “Die jongen had niet moeten sterven”, verklaarde hij.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio