Bölöni beseft dat de clash met ‘monster’ Anderlecht cruciaal wordt: “Bij winst is Play-off 1 binnen”

Print

Wordt de topper van zondag (aftrap om 18u) tegen Anderlecht de match van de waarheid voor Antwerp? Als het van Laszlo Bölöni afhangt wel. “Bij winst is Play-off 1 een feit”, is de Roemeense veldheer overtuigd.

Wat hebben we er in Deurne-Noord lang op moeten wachten. De voorbije weken durfde niemand zich uitlaten over Play-off 1. Tót vrijdagochtend . “Bij winst tegen Anderlecht is Play-off 1 binnen”, waagde Bölöni zich, tegen zijn natuur in, aan een voorspelling.

Respect voor Anderlecht

Vijf speeldagen van het einde staat de Great Old nog steeds op een riante derde plaats. Door het puntenverlies van de concurrentie bleef de impact van de nederlaag in Lokeren (2-1) beperkt. “Op die wedstrijd wil ik niet te veel meer terugblikken. We speelden er een non-match.”

Sambou Yatabaré was de exponent van de Antwerpse offday. Na een uur werd de Malinees naar de kant gehaald. “Hij kende een moeilijke avond, maar ik zou niet van een vormdip spreken. In de andere wedstrijden van 2019 haalde hij wel zijn niveau.”

In 1987, 31 jaar geleden, stond RAFC voor het laatst voor paars-wit gerangschikt in aanloop naar hun duel op de Bosuil. “Het zou goed zijn dat we dat nu ook 30 jaar volhouden. (lacht) De waardeverhoudingen - Antwerp telt zeven punten meer dan Anderlecht - zijn niet zo afgetekend als het klassement momenteel doet vermoeden. Anderlecht blijft ‘een monster’ van het Belgische voetbal. Een absolute kampioen die nog altijd respect verdient. Óók nu het even achter ons staat.”

Standvastigheid van Barça en Real

Antwerp leeft zonder blessurezorgen toe naar komende zondag. Geen beslommeringen dus voor Bölöni? “Toch wel, om de beste keuze te maken. Ik ben er nog niet uit of ik wissels zal doorvoeren in mijn basisploeg. Niet vergeten dat we lang toegewerkt hebben naar een zekere stabiliteit. Dat geldt trouwens voor iedere club in de wereld. Ook bij Barcelona en Real Madrid wijzigt de basisformatie nauwelijks, hoewel beide teams over een grote kern beschikken. Die standvastigheid willen we ook nastreven.”

Meer voetbalnieuws