© rr

Advocaat-oplichter Marc G. failliet verklaard

Marc G. (59), de advocaat die aan de haal ging met het geld van verschillende van zijn klanten, zal eerstdaags failliet worden verklaard. De rechtbank van koophandel stelde donderdag vast dat hij zijn financiële verplichtingen niet meer kan nakomen. Schuldeisers hebben schadeclaims voor bijna 10 miljoen euro ingediend tegen de zakenman uit Kapellen.

dvd, vdaa

De grootste gangster die ooit in de advocatuur heeft rondgelopen, zo wordt Marc G. volgens sommigen genoemd. De man, die een kantoor had in Merksem, lichtte tal van zijn klanten op voor miljoenen euro’s - het totale bedrag ligt waarschijnlijk rond de 10 miljoen. Hij werd midden januari aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften, misbruik van vertrouwen, diefstal en oplichting en zit sindsdien in voorhechtenis.

De rechtbank van koophandel stelde donderdag vast dat de man zich in staat van faillissement bevindt. Omdat hij zijn financiële verplichtingen als mens en als zakenman en advocaat niet meer kan nakomen, volgt er een gedwongen faillissement. Over twee van zijn vennootschappen wordt in de komende weken beslist.

Het faillissement komt niet als een verrassing. De man stond al maanden onder curatele. Ondertussen ook het advocatenkantoor van zijn zoon Geert G. failliet verklaard.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio