Gemeente verbreekt overeenkomst met uitbater brasserie in Kolonie

De gemeente hoopt tegen 31 mei een kandidaat-uitbater te vinden. Foto: JDW

Gemeente verbreekt overeenkomst met uitbater brasserie in Kolonie

Print
Merksplas -

Het gemeentebestuur moet op zoek naar een nieuwe uitbater voor het horecagedeelte en de zes gastenkamers in het bezoekerscentrum van Merksplas-Kolonie.

Die horecazaak opende in juni 2017 de deuren, met Corsendonk Groep als uitbater. Maar door een verschil in visie werd de concessie in april vorig jaar al beëindigd. Nico Piga en Alexander Acasandri namen het over met een laagdrempeliger concept en een buitenbar. Toch ziet de gemeente zich genoodzaakt de samenwerking stop te zetten.

“Er is een betalingsachterstand van twee maanden”, vertelt ­burgemeester Frank Wilrycx (Leefbaar Merksplas). “In het contract staat dat in dat geval de overeenkomst kan beëindigd worden. Er is afgesproken dat de huidige uitbaters de brasserie openhouden tot en met 31 mei. Tegen dan hopen we dat er een andere kandidaat gevonden is. We gaan een oproep doen voor een concessie van negen jaar in plaats van drie jaar.”

Ook voor brasserie De Mart zoekt de gemeente een nieuwe uitbater. Er zijn al kandidaten komen kijken, maar de periode van biedingen loopt nog tot eind deze maand.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio