Drie generaties dokwerkers op de planken

De voorstelling gaat op 16 maart in première. Foto: mgb

Drie generaties dokwerkers op de planken

Print
Nieuwkerken-Waas / Sint-Niklaas -

In haar nieuwste voorstelling graaft toneelvereniging De Vlasbloem diep in de ziel van de Antwerpse haven. Het gezelschap brengt naar eigen zeggen “een eresaluut aan de dokwerkers” en vertelt het verhaal van drie generaties havenarbeiders.

Haven en Goed, zoals de voorstelling heet, is de eerste productie van de vzw Boston van acteur Peter Thyssen en zijn echtgenote. Thyssen is onder meer bekend als de stem van Samson, en van de VTM-reeks Zonen van Van As. Hij schreef het stuk zelf. “Ik wou al lang iets doen met de haven”, vertelt hij. “Want wie in deze streek heeft er geen dokwerker in zijn familie, vriendenkring of in zijn buurt? Samen met regisseur Jan Geers ben ik rond dat thema beginnen te schrijven. Het is een herkenbare voorstelling geworden met een lach en een traan, die niemand onbewogen laat.”

De voorstelling werd in het verleden enkel gespeeld in CC Ter Vesten in Beveren en de Arenbergschouwburg in Antwerpen met in de cast onder meer Sien Eggers, Arnold Willems en Stefan Perceval. “Toen we met De Vlasbloem voorstelden aan Jan Geers om dit stuk opnieuw op de planken te brengen in Nieuwkerken was hij onmiddellijk heel enthousiast”, zegt Ignace Vervaet van de toneelvereniging.

De voorstelling gaat in première in Kunstencentrum De Vlasbloem op 16 maart en vervolgens op 22, 23, 29 en 30 maart om 20u en zondag 24 maart om 15u.

Tickets reserveren kan via www.devlasbloem.be of 0471.83.22.13

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio