camera closecorrect downfacebook gplus mail nextprevshare twitter video

Mooi weer dit weekend: de leukste speeltuinen met terras in Antwerpen

Het wordt dit weekend tot 28 graden. En wat is er bij zo’n weertje leuker dan je kinderen los te laten in de speeltuin terwijl je zelf achter een koud (of warm) drankje toekijkt. We zetten de leukste speeltuinen mét terras in onze provincie op een rijtje.

 Joris Herregods

 inke

 Gregory Van Gansen

Ruim 500 parkgebruikers, onder wie 217 kinderen, mochten ideeën aanbrengen over hun ideale speeltuin. De investering van 450.000 euro deed de rest. Sinds eind juni 2018 is de speeltuin in het Rivierenhof een nieuwe trekpleister. En eens je daar bent, kan je ook de kinderboerderij een bezoekje brengen.

 Joris Herregods

Zowel de allerkleinsten als de grotere kinderen vinden uitdagingen in talrijke houten speeltuigen aan de Melkerij in het Nachtegalenpark. De speeltuin ligt vlak voor het terras van de Melkerij, zodat ouders hun kinderen van achter een glaasje kunnen volgen.

3

Vrijbroekpark Mechelen

www.provincieantwerpen.be

 Stijn Van de Sande

Wandelen, een terrasje doen, sporten of een tentoonstelling bezoeken: alles kan in het 50 hectare grote groendomein Vrijbroekpark in Mechelen-Zuid. Speciaal voor de allerkleinsten is er naast taverne Vrijbroekhof een speeltuin om naar hartenlust te klimmen, schommelen en springen. Er zijn speelelementen voor de verschillende leeftijdsgroepen.

4

Krugerplein, Borgerhout

 frederik beyens

Laat vader of moeder een heerlijke koffie bestellen bij Bar Leon en de middag in het Krugerpark kan niet meer stuk. Er zijn schommels in verschillende maten, een heel hoog klimrek en een kasteel met drie torens voor de prinsen en prinsessen onder ons. De bomen aan de rand van het plein doen je even vergeten dat je midden in de stad bent.

5

Melkerij Peerdsbos

www.melkerij-peerdsbos.be

 

Ook in Brasschaat kan je je kinderen loslaten in de speeltuin terwijl je zelf van een hapje en een drankje geniet op het terras van de Melkerij in het Peerdsbos. Je kan er meteen ook een spelletje minigolf spelen.

6

Boswachtershuis in Westerlo

boswachtershuis.be

rr

Aan de rand van het prachtige natuurgebied De Beeltjens in Westerlo staat het Boswachtershuis. Dit gezellige café heeft een uitgebreide speeltuin waar kinderen vanaf drie jaar zich helemaal kunnen laten gaan. In de verschillende speelzones vindt u onder andere een klauterparcours, wigwams, loopbruggen, schommels en glijbanen. Tegenover de speeltuin is er ook nog een speelbos.

 Hans Otten

Op de flanken van de Netevallei in Herentals kunnen kinderen zich volledig uitleven in de speeltuin van het Netepark. De piratenboot spreekt bij veel kinderen tot de verbeelding. Op de netten van het schip kunnen ze klimmen en klauteren en een grote uitkijktoren geeft een prachtig zicht over de speeltuin. De allerkleinsten kunnen dan weer naar hartenlust spelen vlak bij het terras.

.

Meest gelezen GVA+