© belga

© Belga

© Belga

1/3

Beerschot Wilrijk vloert Lommel en blijft op gelijke hoogte met Malinwa

De spanning in 1B wordt stilaan ondraaglijk. Want ook met nog twee speeldagen te gaan geven promotiekandidaten Beerschot Wilrijk en KV Mechelen geen duimbreed aan elkaar toe. Nadat Malinwa vrijdag in Tubeke ging winnen, deden de Mannekes niet onder. Beerschot Wilrijk ging bij Lommel winnen met 0-2 na goals van Noubissi en Prychynenko.

EINDSTAND. Lommel-Beerschot Wilrijk: 0-2

Beerschot Wilrijk wist na de 0-3 overwinning van concurrent KV Mechelen nog maar eens perfect wat hen te doen stond om aan de leiding te blijven in de tussenstand van de tweede periode: winnen van Lommel, best met drie doelpunten verschil.

Denis Prychynenko, vorig weekend ziek, nam zijn plaats in het centrum van de verdediging opnieuw in, waardoor Pierre Bourdin terug op de bank verzeilde. Het was de thuisploeg die voor de eerste dreiging zorgde met twee opeenvolgende hoekschoppen, een gevaarlijke achterwaartse kopbal van Neven en enkele afstandspogingen waarmee doelman Vanhamel best raad wist.

Nadat die eerste aanvalsgolven gaan liggen waren, viel de wedstrijd in evenwicht. Eens Beerschot Wilrijk in balbezit was, hield Lommel tien man achter de bal. Dat maakte het moeilijk om de vrije man te vinden en voetballend openingen te creëren. Toch klommen de Mannekes op voorsprong. Tissoudali kon in eerste instantie niet bij een voorzet van Dom vanop rechts. Noubissi controleerde de bal wel en legde rustig voorbij doelman Coucke de 0-1 in doel.

De thuisploeg moest nu het initiatief aan Beerschot Wilrijk laten en kwam er nog zelden door. Dat zorgde voor dreiging vanwege de gasten. Toch moest doelman Coucke slechts zelden ingrijpen. Na een knappe zaalvoetbalactie van Tissoudali waarbij hij twee verdedigers in de wind zette, leek Coucke toch verslagen, maar in laatste instantie kon hij net voor de doellijn de hand op de bal leggen. Ruststand 0-1.

Met Fessou Placca als logische wissel voor een zwakke Dante Vanzeir begon Beerschot Wilrijk aan de tweede helft. Het spel vrij zenuwachtig en onzuiver langs beide kanten. De gasten moesten op zoek naar meer doelpunten, maar de ploeg kwam moeilijk tot combineren en zeker niet tot kansen. Tot overmaat van ramp keek Alex Maes bij het proberen recupereren van de bal na een mislukte dribbel tegen rechtstreeks rood aan. Lommel rook de kans op een gelijkmaker, maar het was integendeel Beerschot Wilrijk dat de voorsprong verdubbelde via strafschop. Een hardwerkende Noubissi veroverde de bal, waardoor hij alleen op doelman Coucke af kon gaan. Timo Cauwenberg stopte de Kameroener foutief nog voor hij tot schieten kwam met een strafschop en de uitsluiting tot gevolg. Prychynenko zette de strafschop om.

Zo moest de wedstrijd verder met tien tegen tien. Wat volgde was een spannend maar rommelig slot zonder doelpunten. Hierdoor staan Beerschot Wilrijk en KV Mechelen opnieuw gelijk wat betreft puntenaantal en doelpuntensaldo, maar Beerschot Wilrijk behoudt de leiding met één doelpunt meer gescoord.

LEES OOK. Stijn Vreven is trots op zijn spelers: “Ze doen het toch maar elke keer”

LEES OOK. Ons oordeel: doelpuntenmakers zijn uitblinkers bij Beerschot Wilrijk

Herbeleef hier de fasen van de wedstrijd:

Meer voetbalnieuws