© Belga

OHL smeert Westerlo zware 3-0 nederlaag aan

Westerlo heeft zichzelf in nesten gewerkt in strijd om een plaats in play-off 2. De Kemphanen zakten in de tweede helft bij hekkensluiter OH Leuven helemaal door het ijs en kregen drie doelpunten om de oren. Na de pijnlijke 3-0-nederlaag dreigt Lommel morgen op gelijke hoogte te komen van Westerlo, op de vierde plaats in de totaalrangschikking. OH Leuven geeft de rode lantaarn weer door aan Tubeke.

Kersten Steurbaut, Geert Fierens

EINDSTAND. OH Leuven-Westerlo: 3-0

De eerste helft aan Den Dreef had maar bitter weinig om het lijf. Zowel OHL als Westerlo kozen in eerste instantie voor eigen lijfsbehoud. Het resultaat: amper doelgevaar en zelfs geen enkele poging binnen het kader. Thomas Henry was de enige die net voor rust nog enigszins in de buurt kwam, maar de Fransman plaatste zijn poging net naast. De bezoekers kwamen niet verder dan wat steriel middenveldspel.

Bij winst kon Westerlo nochtans een grote stap richting Play-off 2 zetten, maar ook na de pauze konden de Kemphanen niet overtuigen. Jens Naessens was dan wel de eerste speler die het leer tussen de palen kreeg - de kopbal van de Westelse topschutter was veel te zacht om Henkinet te verontrusten, veel beterschap kwam er niet. Ook daarna misten de troepen van Bob Peeters slagkracht voor doel.

Wat een verschil met de thuisploeg, die een veel dreigender gezicht toonden. Vincent Euvrard zag in zijn eerste thuiswedstrijd als hoofdcoach van de Leuvenaars een bijzonder efficiënt OHL opstaan. Een sterke Olivier Myny gaf het startschot met een strakke voorzet, Thomas Henry knikte de 1-0 hard voorbij Van Langendonck.

De openingstreffer gaf de thuisploeg duidelijk vertrouwen. Myny verdubbelde na een mooie slalom en een gekruist schot in de verste hoek al snel de score. Even later kroop de ex-speler van Waasland-Beveren opnieuw in de rol van aangever. Deze keer maakte Mathieu Maertens het fraai af: mannetje uitkappen en hoog in doel knallen. Van Langendonck was kansloos.

Drie-nul dus. Een opsteker voor de Leuvenaars die na een degelijke prestatie op het veld van KVM nu drie belangrijke punten pakken in de strijd om het behoud. Bij Westerlo is het ticket voor Play-Off 2 nog lang niet binnen. Peeters en co bidden nu dat ook Roeselare en Lommel met de punten morsen.

Herbeleef hier de fasen van de wedstrijd:

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws