Laundry Day stopt ermee, festival met nieuwe naam én nieuwe muziekstijl in de plaats

Print
Antwerpen -

Het bekende Antwerpse festival Laundry Day stopt ermee in zijn huidige vorm. De organisatoren kiezen voor een volledige remake. Ze willen voortaan een platform bieden voor de ‘urban culture’. En daar hoort ook een nieuwe naam bij: vanaf dit jaar heet het festival ‘Fire is Gold’. Het vindt plaats op zaterdag 24 augustus op het domein Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever.

“Tijdens de editie van Laundry Day 2018 merkten we dat de podia met de Fire is Gold-muziek (hiphop, red.) uitermate goed scoorden”, aldus medeorganisator Wim Van der Borght. “We kunnen en willen niet blind zijn voor deze muziek en stijl, die eigenlijk ook alom vertegenwoordigd is in ons dagelijkse leven. Met de evolutie van Laundry Day naar alleen maar Fire is Gold willen we voorop blijven en een antwoord bieden op deze levensstijl. Dat is iets wat we als festivalorganisatoren willen blijven ambiëren.”

Daarom besluit de organisatie dat het tijd werd om de Laundry Day-podia door te geven aan het jonge, maar volwaardige Fire is Gold, een next generation urban festival dat in 2019 voor de eerste keer op volle kracht in Antwerpen zal plaatsvinden. Er wordt gemikt op meer dan 10.000 bezoekers.

Muziek, mode en sport

“Met de verhuis naar een groter terrein als domein Middenvijver in Antwerpen is Fire Is Gold klaar om te groeien tot een volwaardig platform dat een ode brengt aan de urban culture. Het festival zal een ontmoetingsplaats worden voor verschillende communities: in muziek, maar ook in mode en sport, en dat in de metropool Antwerpen”, aldus medeorganisator Bart Roman.

Fire is Gold vindt plaats op zaterdag 24 augustus 2019 op het domein Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever. Tickets kosten slechts 35 euro. De start van de ticketverkoop wordt later meegedeeld. Op Facebook komen binnenkort wel al early bird waves.

Laundry Day, het festival dat in 1998 in de Antwerpse Kammenstraat begon, organiseerde in 2018 haar 21e editie. Na de overname van het festival in 2017 door Atmosphere Architects, de organisatoren van onder andere WECANDANCE in Zeebrugge en Elrow Town Antwerp, vond een sterke transformatie plaats. Zo kwam er doelbewust meer aandacht voor urban muziek.