Mode

De modeweek van New York in tien hoogtepunten

Print
Hoewel een flink aantal grote namen uit de modewereld beslisten om niet naar de modeweek van New York af te zakken, viel er toch heel wat op en naast de catwalk te beleven. Wij geven een overzicht van de hoogtepunten van de meest eigenzinnige modeweek.

Het opvallende, kleurrijke debuut van Tomo Koizumi

De Japanse ontwerper Tomo Koizumi was tot voor kort een nobele onbekende in de modewereld, maar zijn recente succesverhaal leest als een suikerzoete roman. Zijn ontwerpen werden een maand geleden op Instagram ontdekte door een journaliste, die hem hielp om zijn debuut te maken tijdens de modeweek in New York. Zijn modeshow in de winkel van Marc Jacobs ging allesbehalve onopgemerkt voorbij, meer nog, hij mag zich gerust de meest veelbesproken ontwerper van deze editie noemen.

Lingerie voor iedereen

Iedereen mag lingerie dragen. Dat lijkt althans de onmiskenbare boodschap van Gypsy Sport, die vrouwen, mannen en transgenders in alle maten in lingerie de catwalk opstuurde. Luidt ontwerper Rio Uribe hiermee het tijdperk van genderneutrale lingerie in?

De comeback van Christy

Marc Jacobs mocht naar goede gewoonte de modeweek afsluiten en daar haalde hij een voormalig supermodel voor in huis. Vijftig jaar is ze ondertussen, maar Christy Turlington staat nog steeds haar mannetje op de catwalk. Dat bewees ze toen ze in een prachtige verenjurk theatraal over de catwalk schreed.

Honden in de hoofdrol

De Amerikaanse ontwerpster Lela Rose stuurde haar modellen met honden de catwalk op, die ze voor de gelegenheid omtoverde tot een heuse hondenshow. Dit leverde niet enkel schattige beelden op, het zorgde er ongewild toch vooral voor dat de honden met alle aandacht gingen lopen.

Het discofeestje bij Michael Kors

Michael Kors dompelde zijn collectie in onvervalste discoglamour onder. Om zijn genodigdheden in nog hogere discosferen te brengen, liet hij Barry Manilow een verrassingsoptreden geven, waarbij zijn bekendste lied Copacabana de hele zaal in rep en roer zette. Patti Hansen, voormalig topmodel én vrouw van rockicoon Keith Richards van de The Rolling Stones, sloot de show vervolgens af.

Diversiteit op de catwalk

Op de catwalk van Chromat liepen niet enkel modellen met maatje zero, ook modellen met een maatje meer toonden met veel bravoure de kleurrijke badkledij van het merk. Ook een model met een beenprothese verscheen met krukken op de catwalk. Chromat ging duidelijk voor diversiteit.

Het debuut van een plus size-label

Het hoogtepunt van de modeweek in New York is ongetwijfeld de deelname van 11 Honoré. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de New Yorkse Fashion Week heeft een retailer die zich specifiek richt op luxueuze mode voor grotere maten deelgenomen aan dit Amerikaanse evenement.

Momentje tussen moeder en dochter

Nog meer vedetten op de catwalk bij Elie Tahari. Daar sloot Christie Brinkley (65), alweer een voormalig supermodel, de show af. Ook haar dochter Sailor (20) liep trouwens mee in de show. Dat resulteerde in een toffe foto, waarbij moeder en dochter elkaar een high five geven terwijl ze elkaar passeren op de catwalk.

Veganistische pufferjas

Ook het modieuze volkje dat de modeweek bezoekt, kan op de onverdeelde aandacht van de aanwezige fotografen rekenen. Zo viel een ruimvallende pufferjas van het Hongaarse merk Nanushka bij heel wat fashionista's overduidelijk in de smaak. Het jasje in kwestie is gemaakt uit veganistisch leder. Hip en diervriendelijk!

Speldjes, speldjes en nog eens speldjes

Klikspeldjes, die populair waren in de nineties, maakten vorig jaar al een comeback en ze zijn nog steeds razend populair. Tijdens de modeweek waren ze uiteraard ook van de partij. Fashionista's die ervoor kozen om praktisch oor de dag te komen, deden dit met een speld in het haar.

NIET TE MISSEN