Starbucks-koffie binnenkort te koop in de supermarkt

Foto: HeinzTeh / Shutterstock.com

Food

Starbucks-koffie binnenkort te koop in de supermarkt

Print

Cups en pakken koffiebonen en -poeder van het merk Starbucks zijn binnenkort te koop in de supermarkt, ook in ons land. Het is echter niet de Amerikaanse koffieketen zelf die de producten verkoopt, maar wel het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé.

In totaal komen er wereldwijd 24 koffieproducten in het nieuwe gamma, van koffiebonen en gemalen koffie tot de eerste Starbucks-capsules voor de koffiemachines Nespresso en Nescafé Dolce Gusto.

België is een van de landen waar het Zwitserse voedingsmiddelenconcern binnenkort zijn eerste Starbucks-producten zal lanceren. In ons land zullen elf van de producten te koop zijn.

Nestlé legde in augustus vorig jaar 7,15 miljard dollar - of 6 miljard euro - op tafel voor de rechten om een reeks producten van Starbucks te mogen verkopen. De grootste verwachtingen heeft Nestlé van de samenwerking in Noord-Amerika. De Zwitsers hopen daar meer cups voor hun koffiemachines te verkopen nu er een voor Amerikanen bekend logo op prijkt.

Wat niet onder de deal valt, zijn de producten die Starbucks zelf in zijn vestigingen verkoopt. Ook de kant-en-klare drankjes van Starbucks die nu al in de winkelrekken liggen, vallen erbuiten.

Starbucks-koffie binnenkort te koop in de supermarkt
Foto: REUTERS
NIET TE MISSEN