Veranderingen op til bij Victoria Beckham: geen exotisch leder meer en eigen beautylijn

Foto: ISOPIX­­

Mode

Veranderingen op til bij Victoria Beckham: geen exotisch leder meer en eigen beautylijn

Print
Victoria Beckham stopt vanaf komende herfst met het gebruik van exotisch leder in haar collecties. Daarmee wordt het label nog een tikje diervriendelijker. De ontwerpster heeft in het tienjarig bestaan van het merk nooit bont gebruikt en bevestigde vorig jaar dat het ook in de toekomst bontvrij zal blijven.

In de aankomende modelijnen van Victoria Bekcham zullen er geen kleren of accessoires meer opduiken in krokodillen-, alligator-, slangen- of struisvogelleder. “Als bedrijf proberen we al een tijd meer ethisch verantwoorde producten te gebruiken, die minder milieu-impact hebben”, zei een woordvoerder van Victoria Beckham tegen modesite WWD. “We zijn blij dat we kunnen bevestigen dat we stoppen met het gebruik van exotische huiden in alle toekomstige collecties. Deze beslissing weerspiegelt de wensen van het merk en die van onze klanten.”

Eind vorig jaar raakte al bekend dat het Franse luxelabel Chanel niet langer gebruik zal maken van exotische dierenhuiden. Het gaat om krokodil, hagedis, slang, pijlstaartrog én bont. Dat de modewereld klaar is voor alternatieven, blijkt ook uit de laatste street style trend uit New York, waar veel fashionista’s voor een vegan jasje zijn gevallen.

Dag exotisch leder, hallo beautylijn

Beckham, die later deze maand haar nieuwe collectie in haar thuisstad Londen toont, slaat straks ook een nieuwe weg in om haar imperium uit te breiden. De voormalige popster komt later dit jaar met een eigen beautylijn, zo hint ze op Instagram. “Ik vind het zo spannend om aan te kondigen dat ik later dit jaar Victoria Beckham Beauty zal lanceren. Ik kan niet wachten om alles met jullie te delen”, staat er bij een filmpje. Over de lijn zelf zijn nog geen details geweten, behalve dat ze zal bestaan uit onder meer make-up, parfum en wellnessproducten. Bechkam wil dat vrouwen zich vanbinnen en vanbuiten goed kunnen voelen, zo zei ze in een reactie aan diezelfde modesite WWD.

NIET TE MISSEN