Stakers blokkeren toegang tot bedrijven

Foto: Ward Bosmans

Stakers blokkeren toegang tot bedrijven

Print
Willebroek / Puurs / Bornem / Sint-Amands -

In Bornem was er woensdagochtend een stakingspiket ter hoogte van het farmaceutische bedrijf Qualiphar langs de N16. De stakers blokkeerden er de toegang tot alle bedrijven langs de N16.

De actie was een gezamenlijk initiatief van de vakbonden van alle farmaceutische bedrijven langs de N16. Er waren afgevaardigden van onder andere Pfizer, Qualiphar, Alcon, EMB en Edialux. Volgens de vakbonden lag de productie vandaag (woensdag) in al die bedrijven stil.

Stakers blokkeren toegang tot bedrijven
Foto: Ward Bosmans

Bij Pfizer waren er wel nog een heel aantal bedienden aan het werk. Nochtans was volgens Danny Absillis van het ABVV ook bij die groep de stakingsbereidheid groter dan in het verleden. Volgens Paul Schoeters van ACV zijn er in de farmaceutische sector enorme winstmarges, maar kunnen de werknemers daar niet mee van profiteren. Buiten enkele ontevreden autobestuurders waren er geen incidenten.

Bij het distributiecentrum van Mazda in Tisselt (Willebroek) blokkeerde een stakingspiket de toegang. Werkwilligen konden zich wel aanmelden bij de portier, maar moesten dan rechtsomkeer maken. Het bedrijf bleef de hele dag gesloten. Ook afgevaardigden van Toyota sloten zich aan bij het stakingspiket.

Bij de andere bedrijven in het bedrijvenpark De Hulst waren geen stakingspiketten en werd zo goed als normaal gewerkt.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio