© BERT DE DEKEN

Staking legt Signify plat: “Er zijn meer managers dan personeel binnen”

Een grote stapel houten paletten voor de ingang van Signify, het vroegere Philips Lighting, in Turnhout. De drie grote vakbonden hadden hier een stevige vertegenwoordiging voor de poort staan. Werkwilligen mochten passeren, maar die waren er amper. Signify wordt al jarenlang door de ene herstructurering na de andere afgeslankt, dus dat de stakingsbereidheid hier groot zou zijn, hoefde niet te verbazen. “Er zijn meer managers dan personeel binnen”, lacht een vakbondsmilitant.

Elders in Turnhout waren er weinig sporen van de staking te zien. Militanten van de Openbare Diensten warmden zich aan een vuurtje bij vervoersmaatschappij Veolia, personeel van Van Rooijen Logistiek deelde voor de poort van het bedrijf pamfletten uit en bedienden van het ziekenfonds CM probeerden de weinige collega’s die aan het werk wilden, te overtuigen om mee te staken. Ook bij Astra Sweets stonden twee militanten bij de poort.

“Veel stakingspiketten zijn er niet in Turnhout”, geeft Ewout Fransen (ACV) toe. “Maar de oproep om te staken is wel goed opgevolgd. Veel mensen zijn thuis gebleven. Niet alleen in de grote bedrijven, ook in kleine KMO’s.”

LEES OOK. Kempens afval blijft staan door staking

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio