© BELGA

© fvv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wagen rijdt in op stakerspost in Gent: twee gewonden, bestuurder opgepakt

In Gent is een voertuig ingereden op een stakerspost aan de Proeftuinstraat, nabij de Ghelamco Arena. Dat meldt een syndicale bron en bevestigt de politie. Twee vakbondsmannen zijn daarbij gewond geraakt, voor een van hen werd de ziekenwagen opgeroepen. De bestuurder van de wagen is opgepakt.

jvh/sln

Het incident speelde zich rond 9 uur af op de brug van de Corneel Heymanslaan ter hoogte van de Proeftuinstraat . Daar zorgt een stakerspost voor verkeershinder. De bestuurder van een zwarte Mercedes stelde zich agressief op, en reed in op twee stakers: één van de liberale vakbond ACLVB, een andere van het christelijke ACV. Die werden een eindje meegesleurd, maar zijn volgens de eerste berichten niet zwaargewond.

© BELGA

“Bij het incident raakten twee mensen lichtgewond”, bevestigt de woordvoerder van de Gentse lokale politie. “Voor één gewonde is een ziekenwagen gevraagd. De bestuurder van de wagen is van zijn vrijheid beroofd voor ondervraging. De beweegredenen zijn voorlopig nog onduidelijk.” Volgens getuigen trokken de agenten bij het incident ook een wapen, maar dat wordt voorlopig niet bevestigd door de politie.

Volgens een woordvoerder van de Gentse politie reed de bestuurder moedwillig in op het stakerspiket. Maar daarmee was het incident nog niet afgelopen. “De auto is doorgereden. De bestuurder heeft extra gas gegeven en heeft het bevel van onze collega’s genegeerd om te stoppen”, aldus Matto Langeraert bij VRT NWS, “Hij heeft dan nog eens gas gegeven, en is naar onze collega’s gereden. Waarop één van de agenten zijn wapen heeft getrokken. Dan is de auto wel tot stilstand gekomen. Wij hebben de bestuurder gearresteerd en die wordt op dit moment verhoord.”

© BELGA

© BELGA