Grote bedrijven in Antwerpen volledig dicht

Print

Volgens de socialistische vakbond ABVV wordt de stakingsoproep in heel wat grote bedrijven in de provincie Antwerpen massaal opgevolgd. Bij Atlas Copco en Coca-Cola in Wilrijk en bij Agfa in Mortsel zou er niet worden gewerkt. “Er staan wel stakersposten, maar die zijn eigenlijk puur symbolisch.”

Zoals de vakbonden van tevoren hadden verwacht, wordt de stakingsoproep in veel Antwerpse bedrijven door zowat alle werknemers opgevolgd. “De stakingsbereidheid is bij veel bedrijven enorm groot”, zegt algemeen diensthoofd Marina Van den Bulck van ABVV Antwerpen. “We zien die bereidheid bij sommige bedrijven voor het eerst, zoals bij ESAS en Galva Power.”

Grote bedrijven als Coca-Cola en Atlas Copco, beide in Wilrijk, zijn volledig dicht woensdagochtend. “De vakbonden hebben er wel stakersposten opgezet, maar die zijn eerder symbolisch en om te informeren”, zegt Van den Bulck. Bij Coca-Cola hebben vrachtwagenchauffeurs hun trucks voor de ingang geparkeerd, om te beletten dat er uitgereden zou worden.

Ook de fabriek van beeldvormingsgroep Agfa in Mortsel zou volledig stilliggen. “Al hebben we minder zicht op de bedienden”, zegt Van den Bulck.