Vrijdag rampoefening op cruiseschip in Albertdok

In het Albertdok vindt een oefening plaats. Foto: Flows

Vrijdag rampoefening op cruiseschip in Albertdok

Print
Antwerpen -

Het Albertdok in de haven is vrijdag het decor van een grote rampoefening. Honderd figuranten en hulpverleners nemen die dag deel aan een rampensimulatie op een riviercruiseschip.

Onder de naam Ahoy 2.0 wordt het Albertdok aanstaande vrijdag even het decor van een spectaculaire rampoefening.

Verschillende hulpdiensten, onder wie de politie, ambulanciers, de brandweer en het Havenbedrijf, moeten tijdens deze ongewone oefening de opvarenden van een riviercruiseschip veilig en snel ontzetten.

“Riviercruises worden steeds populairder”, zegt Joris Hamels van het Havenbedrijf. “Het is van belang dat de hulpdiensten kennis kunnen maken met de specifieke omstandigheden aan boord van zo’n schip.”

Omleiding

Niet alleen alle mogelijke hulpdiensten, ongeveer honderd mensen, worden ingezet tijdens de oefening. Er nemen ook nog eens honderd figuranten deel, die de rol van passagier of bemanningslid van een cruiseschip zullen spelen.

Tijdens de oefening is de Oosterweelbrug gesperd voor alle scheepverkeer van 10 tot 13.30u. Alle scheepvaart wordt tijdens die periode omgeleid via de Noordkasteelbrug. Voor het verkeer over land verandert er niets.