‘Familie’-acteur Adams Mensah zoekt verhalen van oude Blikfabriek

Adams Mensah. Foto: Joris Herregods

‘Familie’-acteur Adams Mensah zoekt verhalen van oude Blikfabriek

Print
Hoboken -

Familie-acteur Adams Mensah gaat een film maken over de projectruimte Blikfabriek in de Krugerstraat in Hoboken. Hij duikt daarmee in het verleden van de site, toen er nog een verpakkingsfabriek gevestigd was.

In 1920 startte de heer Schuybroek een verpakkingsfabriek in de Krugerstraat. Die werd later overgenomen door het Amerikaanse Crown. In 2013 verloren de laatste 102 mensen hun job toen de vestiging de deuren sloot. Het concept Blikfabriek organiseert nu een tijdelijke invulling voor de fabriekshallen, in afwachting van een nieuwe bestemming. Zo vindt u er bijvoorbeeld de voetbalvelden van Garrincha. In juni wordt een grote, officiële opening gepland. In het kader daarvan willen de organisatoren het verleden van de Blikfabriek induiken. Antwerpenaar en filmmaker Adams Mensah gaat daarom in de buurt op zoek naar verhalen over de fabriek. Hij is bij het grote publiek bekend als Ayo Buhari in de VTM-soap Familie.

“We vermoeden dat er in de buurt nog veel mensen wonen die in het verleden in de fabriek gewerkt hebben of iemand in de familie hadden die er werkte. We zijn op zoek naar de verhalen van toen”, laat Adams Mensah verstaan. “We hebben het gevoel dat er veel te ontdekken is, de beelden zullen verwerkt worden tot een installatie of een documentairefilm.”

joris@blikfabriek.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio